ומה צפוי בגיליון הפעם?
● שכחתם מתי יוצאת ההסעה לבית הספר? רוצים לברר מהן שעות הפעילות של המוזיאון הפתוח לצילום, או היכן מתקיים הקונצרט של שלמה יידוב, ולהזמין כרטיסים לקראתו? אין בעיה – פשוט היכנסו אל מערכת המידע הגיאוגרפית של המועצה, ושִלפו משם את המידע בקלות.
●אנשי מקצוע מזהירים, אמנם, מסכנת מדבור אמתית בחלקים נרחבים של העולם, אבל אנשי עמותת 'יערות מאכל בגליל' מאמינים שהשפע נמצא כאן, סביבנו ממש.
● "בעומק שלושה מטרים מתגלה פס מתכת ארוך וקבור היטב, וכולנו כבר מפליגים בדמיונות: סרקופג מתכת פיניקי ייחודי? מגן של אביר מימי הביניים? או אולי סתם בזנ"ט של הצבא?" אריאל קרס שוב חופר, הפעם לא רק מטאפורית, עם המשלחת הארכיאולוגית בתל קדש.
● רבים מאתנו חולמים על הקמת עסק עם החבר הכי טוב - שתי חברות ילדות מיפתח, עינה קפלן ודורון שפרוני-הלפרין, הוכיחו שלפעמים חלומות מתגשמים.
● "חודש-חודשיים אחרי המעבר, אתה לומד ש"דרושים מתנדבים" הוא צירוף המלים השגור ביותר באוצר המלים של כל רכז תרבות קיבוצי שמנסה לארגן אירוע חברתי או ערב חג" - יאיר שינברג מתגעגע למתנדבים(ות) של פעם.
● רק כשיצאו לחקור אחר קורות סבם המנוח, התוודעו אור ומורן יוגב, אח ואחות אמנים בני קיבוץ דן, לעושרה של מורשתם האתיופית - "גדלנו במקום מאד פריווילגי, ומעולם לא נתקלנו בשום התייחסות שלילית לצבע העור או למוצא שלנו; רק כשיצאנו מהקיבוץ הבנו שלהיות אתיופים-עיראקים-רומנים זה שילוב ייחודי".
● "היתה לי הרגשה שהכול פה זה סטארט אפ. מישהו פותח בית מרקחת – וואו, בית מרקחת!" - רן בן ארצי, יזם הייטק צעיר ופעיל חברתי, הגיע מתל אביב כדי ללמוד כאן, בתל-חי, והתאהב בגליל העליון, עכשיו הוא מחפש דרך להשאיר באזור עוד צעירים מוכשרים כמותו.
● "בית-הקברות והמתרחש בו הם קרקע שאינה מצמיחה רק כאב, יגון ואידיאלים קורסים. סיפורים מקאבריים לא מעטים מרפדים את שיטוטיו של ההוא עם החרמש" - יוסף חרמוני עם סיפור מתוך ספרו 'יעקב וקשקשנים אחרים' שיראה אור בקרוב.
● "בנגה היה איש צנוע מאד, ובכל זאת אמר לנו שכשנרצה לדעת את השעה המדויקת, כדאי שנשאל אותו כי יש לו שעון דוקסה מזהב שהוא הכי מדויק שיש היום, גם נגד מים וגם עם מצפן" - סיפור חדש של גבי גרינפלד.
● "לא הלבד מפחיד, אלא האין אותך", כותבת אדווה אלטרמן לאריה בעלה, בספר שהוא שיר אהבה לאין קץ לגבר שאהבה ושאיבדה.
קריאה נעימה!