מפרט אחיד של מחלקת תברואה לעסקים
פינוי אשפה ומיחזור
כל עסק במועצה חייב להיות מצויד בכלי לאצירת אשפה שאושר על ידי הגורם המאשר במחלקת תברואה.
כל עסק במועצה מחויב לקבל אישור מחלקת תברואה לביתן האשפה וכלי האצירה הנדרשים לאשפה ולפסולת למחזור, לאחר שיציג את היקף האשפה הצפוי לגורם המאשר במחלקת תברואה.
עסקים בהם יש אריזות וקרטונים חייבים במתקן לדחיסת קרטונים. הקרטונים יקשרו בחבילות מהודקות עד לפינוי.
*על פי חוק איסוף ופינוי פסולת למחזור, עסק שפעילותו מייצרת גם פסולת למיחזור, חייב לדווח על נתוני המיחזור שהועברו למחזור על פי דרישות מחלקת תברואה.
אחראי ביח' התברואה לעסקים: מוטי שי, טלפון: 04-6816374/331 , פקס: 04-681631 , [email protected]
פינוי אשפה מהעסק
א. באחריות בעל העסק לאסוף את האשפה בצורה מסודרת בתוך מיכלי אצירת האשפה, ולהציבם במקום שנקבע לשם פינויים, הכל מבלי לגרום לכלוך או מפגע אחר, ובלבד שיציית לכל דרישה של מפקח מטעם המועצה.
ב. עודפי אשפה בעסק שאינם נכנסים למכלי אצירת האשפה, יאצרו בשקיות פלסטיק תקניות, רק לאחר קבלת אישור מהגורם המאשר במחלקת תברואה.
פינוי פסולת למיחזור - חוק האריזות
א. עסק שבתחום פעילותו קיימת פסולת למחזור חייב לוודא איסוף אשפה למחזור ופינוי מסודר לתוך מכלי מחזור מתאימים (ראה סעיף מיחזור אשפה).
בכל מקרה אין להוציא פסולת לרשות הרבים לרבות על המדרכות!
ביתן אשפה או מסתור אשפה
א. כל עסק חייב בהסדרי פינוי אשפה לכלי האצירה הנדרשים לו ולמיקומם לאחר שיציג את היקף הפעילות הצפוי בעסק לגורם המאשר ממחלקת תברואה ויקבל התנאים לקיום העסק.
ב. אם לא קיים ביתן אשפה במקום, הגורם המאשר יוציא דרישה לבניית ביתן אשפה. הליך הכרוך בהוצאת היתר בנייה ואישור כל בעלי הנכס הנוספים בבניין.
ג. אם יתברר למחלקת התברואה שקיים ביתן אשפה במבנה, אולם קטן לנפח הפעילות במקום, תוצא דרישה לבעל העסק לשנות את גודלו. ההליך כרוך בהוצאת היתר בנייה ובאישור כל בעלי הנכס הנוספים בבניין.
ד. אם יתברר כי קיים מחסור בכלי אצירה, גורם המאשר יוציא דרישה לבעל העסק לרכוש כלי אצירה בהתאם לנדרש ועל פי החלטת הגורם המאשר במחלקת תברואה.
המלצה לכלי אצירה (פחי אשפה) בעסק
בתוכניות העסק שיוגשו למחלקת רישוי עסקים יצוין מיקום מיכלי כלי האצירה (כלי האשפה) לפי הפירוט הבא:
א. שטח עסק: 50-100 מ"ר – שני מיכלים בנפח 1100 ליטר.
ב. שטח עסק: 100-150 מ"ר – שלושה מיכלים בנפח 1100 ליטר.
ג. שטח עסק: 150-300 מ"ר – חמישה מיכלים בנפח 1100 ליטר.
לידיעה: שלושה מיכלים של 360 ליטר חליפיים למיכל אחד של 1100 ליטר.
בסמכות מחלקת תברואה לשנות את סוגי כלי האצירה ואת כמותם, וזאת בהתאם להחלטת הגורם המאשר במחלקת תברואה.
שים לב - אין לבצע רכישת כלי האצירה (פחי אשפה), לפני קבלת אישור סופי מהגורם המאשר
במחלקת תברואה!
מיחזור פסולת - חוק האריזות
א. עסק שבתחום פעילותו קיימת פסולת למיחזור, יתבקש לרכוש כלי אצירה או מתקן מתאימים לסוג הפסולת למיחזור.
ב. על בעל העסק להתקשר עם חברת מיחזור לצורך פינוי הפסולת למיחזור.
ג. הצבת כלי האצירה או מתקני המיחזור יהיו בשטח העסק והפעלתם ע"י בעלי העסק או עובדיו.
ד. הפסולת למיחזור תיאסף ותאוחסן בשטח העסק עד לפינוייה ע"י חברת מיחזור.
ה. על בעל העסק קיימת חובת דיווח על כמויות הפסולת למיחזור שפונתה.
התאמת כלי האצירה, מתקני המיחזור ואופן פינויים יתבצעו בהתאם לדרישת הגורם המאשר במחלקת תברואה.
מהם סוגי האשפה למיחזור?
קרטון, נייר, שמן בישול, שמני תעשייה ומסננים, מיכלי משקה, מצברים, צמיגים, אריזות למיניהן, פסולת אלקטרונית ועוד.
אשפה חריגה לעסק בענף המזון
פסולת של מזון מן החי, כגון בשר או דגים, יש לצבור בשקיות פלסטיק עבות וקשורות היטב, שישמרו בתוך מקפיא עד להוצאתן לכלי אצירת האשפה בסמוך למועד הפינוי שיקבע בתיאום עם צוות פינוי האשפה.
פסולת בניין
פינוי פסולת בניין ייעשה על פי הנוהל של המועצה המצורף לרישיון.
שפכי תעשיה
בנושא טיפול בשפכי תעשיה יש לפנות לחברת קולחי גליל עליון.