חגיגת חג השבועות בקיבוץ מנרה הייתה שמחה במיוחד השנה. לצד תוצרת יבולי ענפי חקלאות ועסקים, הציג הקיבוץ הוותיק את ביכוריו האנושיים – צמיחת אוכלוסיית הקיבוץ מ-120 ל-210, וזינוק במספר הילדים, משמונה ילדים אך לפני שנתיים, ל-40 ילדים היום.
קיבוץ מנרה עלה על הקרקע ב-1943 כראשון היישובים העבריים על רכס הרי נפתלי. מאמצי השיווק ופנייה למשפחות צעירות לעלות למנרה כללו שיפוץ דירות, מסלול דיור בר-השגה, שדרוג תשתיות פיזיות, ואווירה של פתיחות להציע למצטרפים - ליהנות מהיתרונות של הצטרפות לקהילה איכותית באווירה כפרית, האפשרות מעורבות והשפעה על התנהלות מערכות הקיבוץ.
מאמצי השיווק הופנו כלפיי בני הקיבוץ שעזבו, וכלפיי משפחות שהביעו רצון להעתיק מגורים לצפון. מפגשי נקלטים, כנס בנים, שיווק מקוון, כתבות בתקשורת, ורצון כנה של הוותיקים עשה את שלו. משפחות חדשות באו, ראו, ובחרו להתחיל מסלול קליטה. ההצלחה הביאה עמה את הביטחון העצמי, ותחושה שאחרי שנים הקיבוץ מבוקש, יש לו מה להציע.
חיים עם משמעות
המועצה מסייעת מקרוב לתהליך באמצעות אגף יישובים ומחלקת צמיחה דמוגרפית, וראש המועצה גיורא זלץ מציין כי למעשה נוצר מכלול של מסלול קליטה, התאמת דיור בר-השגה ושיפוץ, שדרוג תשתיות פיזיות, מערכת חינוך, וקהילה המאפשרת להשפיע בתוכה. המכלול הזה, ביחד עם תחושת המשמעות של מגורים בחבל ארץ כפרי פריפריאלי הם המגנט שאפשר את הצמיחה המבורכת של מנרה", ציין זלץ.